Van fulltime baan met een beetje ondernemen, naar ondernemen met een beetje baan

Vanaf eind 2017 is – Björn van Vlokhoven – oprichter van Vlokhoven Trainingen & Workshops bezig met het opzetten en ontwikkelen van basiscursussen cognitieve gedragstherapie, met één groot doel! Betaalbaar onderwijs aanbieden voor psychologen en orthopedagogen. In deze korte blog vertelt Björn van Vlokhoven waar hij nu staat en wat hij de komende maanden van plan is met Vlokhoven Trainingen & Workshops

Vóór Vlokhoven Trainingen & Workshops

Voordat ik begon met het opzetten van cursussen, was ik op zoek naar een baan als psycholoog. Ik was afgestudeerd, maar kon geen baan vinden. Na tig sollicitaties bedacht ik dat ik het over een andere boeg moest gooien en ging voorbeeldfiguren zoeken; mensen die een baan hadden gevonden ging ik simpelweg bevragen hoe zij dat hadden gedaan. Zo is in een notendop mijn boek ‘Aan de slag als psycholoog’ ontstaan dat ik samen met mijn zus Dominique van Vlokhoven heb geschreven. Na het publiceren van het boek gingen er een aantal deuren voor me open; ik kwam makkelijker aan een baan en ontmoette nieuwe mensen.

Start van Vlokhoven Trainingen & Workshops

Het starten van de eerste cursus Cognitieve Gedragstherapie ontstond vanuit mijn eigen behoeften voor betaalbaar onderwijs. Het was een zware en moeizame start omdat Vlokhoven Trainingen & Workshops nog niet bekend genoeg was in de markt. Het vinden van de eerste docent was dan ook een flinke opgave; een aantal maanden gezocht en meer dan 50 docenten gesproken, maar niemand had vertrouwen in een goede afloop. Uiteindelijk kwam ik per toeval de eerst docent tegen die vertrouwen had in het concept ‘betaalbaar onderwijs voor iedereen’ en is de samenwerking aangegaan.

Grote beslissing

In een korte tijd heeft Vlokhoven Trainingen & Workshops meerdere cursussen Cognitieve Gedragstherapie gestart met de laagste prijs van Nederland. Dit vinden wij ontzettend belangrijk zodat onderwijs toegankelijk blijft! Vanaf 2017 combineer ik Vlokhoven Trainingen & Workshops met een fulltime baan (twee parttime banen van samen 40 uur in de week). Gezien het feit dat Vlokhoven Trainingen & Workshops groeiende is en dat ik ontzettend veel energie haal uit het opzetten van nieuwe cursussen, heb ik besloten om de focus meer te leggen op mijn onderneming. Vanaf 31 maart 2019 zal ik daarom nog slechts één werkgever hebben waar ik parttime (22 uur) zal gaan werken. Het parttime werken heeft twee redenen: bezig blijven met het vak psycholoog & meer tijd en energie voor mijn onderneming, zodat ik het concept ‘betaalbaar onderwijs voor iedereen’ breder kan uitdragen in Nederland.

Wat doet Vlokhoven Trainingen & Workshops?

De start van Vlokhoven Trainingen & Workshops was het boek ‘Aan de slag als psycholoog’ waarbij de focus lag op het ontdekken van een manier om op een unieke wijze aan het werk te komen in de psychologie. Vlokhoven Trainingen & Workshops zal daarom een combinatie zijn van:

1.    Ontwikkeling op het gebied van het vinden van een baan of het vinden van jouw passie (in de psychologie); dit blijven wij doen door middel van blogs en gratis online ondersteuning. Maar ook door het ontwikkelen van sollicitatieworkshops en een workshops profileren op de arbeidsmarkt.

2.    Een onderwijsinstelling die de focus legt op jouw professionele ontwikkeling middels cursussen en workshops.

De komende tijd

  1. Vanaf eind maart 2019 zal ik meer tijd hebben om mijn missie en visie uit te gaan dragen. Mijn doel blijft betaalbaar onderwijs, en dit zal ik de komende jaren voor meerdere cursussen gaan uitdragen.
  2. Het boek ‘Aan de slag als psycholoog’ krijgt een tweede druk. Er komen nieuwe verhalen en de eerste druk wordt in een nieuwe vorm gegoten
  3. Er wordt een sollicitatie workshop en een workshop profileren op de arbeidsmarkt ontwikkeld
  4. Een gratis e-book is in ontwikkeling met highlights uit het boek ‘Aan de slag als psycholoog’
  5. We blijven blogs posten, dus als jij interesse hebt om een interessant verhaal te vertellen stuur dan een mail naar blog@aandeslagalspsycholoog.nl

Ik vind een persoonlijke touch belangrijk, dus als jij vragen of opmerkingen hebt n.a.v. het lezen van deze blog dan hoor ik het uiteraard graag. Je mag me bellen, mailen of toevoegen op LinkedIn.

Groeten,

Björn van Vlokhoven

Vlokhoven Trainingen & Workshops

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *