Gratis het boek Aan de slag als psycholoog!

”Er zijn namelijk nog meer facetten van de loopbaan waarin je vast kan lopen. Niet alleen bij het zoeken van een baan”

In 2017 ging het boek ‘Aan de slag als psycholoog’ in de verkoop. Dit boek is helaas al meer dan een jaar uitverkocht. Op de achtergrond zijn we bezig met een gratis e-book en een herziene druk, maar er komt steeds meer bij kijken. Het eerste boek richtte zich voornamelijk op de masterstudent en startende psycholoog, maar er is nog veel meer te beschrijven! Er zijn namelijk nog meer facetten van de loopbaan waarin je vast kan lopen. Niet alleen bij het zoeken van een baan.

Wat gaat er veranderen?

We zijn de content aan het uitbreiden. Het eerste boek bevatte 25 verhalen van startende psychologen. Psychologen die op zoek waren naar hun (droom)baan als psycholoog met een uniek verhaal hoe ze aan hun baan zijn gekomen. Het doel van deze verhalen was enerzijds om een transparant beeld te schetsen over de huidige situatie op de arbeidsmarkt: lang op zoek naar een baan, vele afwijzingen, de werkervaringsplek, etc. Anderzijds zijn de verhalen opgesteld ter inspiratie. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden!

In het tweede boek zullen de inspirerende verhalen niet meer de rode draad van het verhaal zijn. Uiteraard zullen er inspirerende verhalen, quotes en tips in het boek staan, maar we gaan ons meer richten op het grote geheel. Waarom wil je psychologie studeren? Hulp bij de studiekeuze, het vinden van een stage, en alle twijfels die bij de studie komen kijken. Tevens komt er na de studie een onzekere periode aan: de sollicitatieperiode. Echter, na het solliciteren stopt het niet! Je hebt dan een baan als psycholoog, maar hoe ga je dan verder? Je kunt dan tegen onzekerheden aanlopen, fricties met collega’s of je baas, en een nieuwe werk-prive balans ontstaat. Na enkele jaren (bij sommige wat eerder) ga je nadenken over de gz-opleiding: ben ik daar wel klaar voor? Moet ik wel de gz-opleiding doen? Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de opleiding en hoe maak ik meer kans? Ontzettend veel facetten, waar ik – maar ook andere psychologen tegen aan lopen!

‘Aan de slag als psycholoog: van studiekeuze tot ervaren psycholoog’.

De titel is nog niet bekend, maar bovenstaande titel dekt wel de inhoud! Heb jij vragen, opmerkingen of ideeën, stuur dan een mail naar info@aandeslagalspsycholoog. Wij zijn bezig met een vernieuwde website met een online portal. Als dit gereed is, kan iedereen gratis de eerste druk Aan de slag als psycholoog downloaden. Wil jij als eerste weten wanneer dit kan, vul dan dit formulier in. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *