Gratis het boek Aan de slag als psycholoog!

Geplaatst op 15-08-2019

''Er zijn namelijk nog meer facetten van de loopbaan waarin je vast kan lopen. Niet alleen bij het zoeken van een baan''

In 2017 ging het boek 'Aan de slag als psycholoog' in de verkoop. Dit boek is helaas al meer dan een jaar uitverkocht. Op de achtergrond zijn we bezig met een gratis e-book en een herziene druk, maar er komt steeds meer bij kijken. Het eerste boek richtte zich voornamelijk op de masterstudent en startende psycholoog, maar er is nog veel meer te beschrijven! Er zijn namelijk nog meer facetten van de loopbaan waarin je vast kan lopen. Niet alleen bij het zoeken van een baan.

Wat gaat er veranderen?

We zijn de content aan het uitbreiden. Het eerste boek bevatte 25 verhalen van startende psychologen. Psychologen die op zoek waren naar hun (droom)baan als psycholoog met een uniek verhaal hoe ze aan hun baan zijn gekomen. Het doel van deze verhalen was enerzijds om een transparant beeld te schetsen over de huidige situatie op de arbeidsmarkt: lang op zoek naar een baan, vele afwijzingen, de werkervaringsplek, etc. Anderzijds zijn de verhalen opgesteld ter inspiratie. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden! 

In het tweede boek zullen de inspirerende verhalen niet meer de rode draad van het verhaal zijn. Uiteraard zullen er inspirerende verhalen, quotes en tips in het boek staan, maar we gaan ons meer richten op het grote geheel. Waarom wil je psychologie studeren? Hulp bij de studiekeuze, het vinden van een stage, en alle twijfels die bij de studie komen kijken. Tevens komt er na de studie een onzekere periode aan: de sollicitatieperiode. Echter, na het solliciteren stopt het niet! Je hebt dan een baan als psycholoog, maar hoe ga je dan verder? Je kunt dan tegen onzekerheden aanlopen, fricties met collega's of je baas, en een nieuwe werk-prive balans ontstaat. Na enkele jaren (bij sommige wat eerder) ga je nadenken over de gz-opleiding: ben ik daar wel klaar voor? Moet ik wel de gz-opleiding doen? Hoe kan ik mezelf voorbereiden op de opleiding en hoe maak ik meer kans? Ontzettend veel facetten, waar ik - maar ook andere psychologen tegen aan lopen!  

'Aan de slag als psycholoog: van studiekeuze tot ervaren psycholoog'.

De titel is nog niet bekend, maar bovenstaande titel dekt wel de inhoud! Heb jij vragen, opmerkingen of ideeën, stuur dan een mail naar info@aandeslagalspsycholoog. Wij zijn bezig met een vernieuwde website met een online portal. Als dit gereed is, kan iedereen gratis de eerste druk Aan de slag als psycholoog downloaden. Wil jij als eerste weten wanneer dit kan, vul dan dit formulier in. 

Deel dit bericht:

Contact

Vlokhoven Trainingen & Workshops
Calaislaan
5627 ND Eindhoven

0613035327
De verslavingszorg mag niet meer vergoed worden: onzin

De verslavingszorg mag niet meer vergoed worden: onzin

Geplaatst op: 2019-09-04

Geschreven door: Lotte Bronsveld Ik werk nu bijna een jaar in de verslavingszorg en dat doe ik met veel plezier: de doelgroep sprak me aan en dat is tijdens mijn werk verder bevestigd. Daarnaast ben ik erg bl...

Lees meer Archief
Vrijwilligerswerk: niet alleen goed om je cv op te leuken

Vrijwilligerswerk: niet alleen goed om je cv op te leuken

Geplaatst op: 2019-08-22

Geschreven door Bjorn van Vlokhoven, oprichter van Vlokhoven Trainingen & Workshops Ik kwam er na mijn afstuderen achter dat het moeilijk was om aan een baan te komen. Moeilijk? In die fase voelde het a...

Lees meer Archief
  • Vlokhoven Trainingen & Workshops is een laagdrempelige organisatie met deskundige docenten die hun vak verstaan

    Cursist (maart 2019)
  • Groeiende organisatie met volwaardige cursussen tegen een goede prijs

    Cursist januari 2019
Cursist (maart 2019)

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.