Alle blogs

Alle blogs · 15. januari 2019
Vorig jaar vertelde Peter over het begin van zijn carrière als psycholoog in een tijd dat de banen niet voor het oprapen lagen. Klik hier voor zijn vorige blog. In zijn tijd had hij gekozen voor een WEP om toch bezig te blijven met zijn vak en meer te leren. Na veel sollicitatiebrieven geschreven te hebben, mocht hij pas na bijna een jaar op gesprek komen bij verschillende instellingen. In dit verhaal vertelt Peter hoe hij uiteindelijk terecht is gekomen bij zijn gz-opleiding.
Alle blogs · 05. september 2018
Je mag eindelijk op gesprek. Spannend, want je wilt zo graag een baan als psycholoog en nu is het eindelijk zo ver. Een uitnodiging voor een gesprek is een stap in de goede richting. Hoe ga je dit gesprek aan en waar moet je aan denken? Lees het in onderstaande blog.
Alle blogs · 15. augustus 2018
Het is zomervakantie en er zijn heel wat mensen die een sollicitatiebrief moeten opstellen. Ben je op zoek naar een stage of op zoek naar je eerste baan als psycholoog? Dan kunnen deze tips van toegevoegde waarde zijn voor jouw cv. Deze handige tips zijn opgesteld door Remi Mewiss (www.stralendsolliciteren.nl) voor het boek 'Aan de slag als psycholoog (2017)'
Alle blogs · 27. juli 2018
Tijdens mijn vrijwilligerswerk kwam ik er achter dat ik niet alleen mijn cv interessanter maakte, maar dat er meerdere redenen waren om vrijwilligerswerk te doen. In deze blog geef ik 5 andere redenen om vrijwilligerswerk te gaan doen
Alle blogs · 17. juli 2018
Lea Reimers is GZ-psycholoog en werkt tegenwoordig als psycholoog in China. De komende maanden zal ze jullie meenemen in haar belevenissen in China, in deze heel andere cultuur en vooral in het werk als psycholoog. Hoe gaat ze om met de taalbarierre en vooral de cultureel-maatschappelijke verschillen? Kun je Westerse psychologie toepassen op Chinese cliënten of niet? Zij denkt van wel, maar de belangrijke vraag is, op welke manier!
Alle blogs · 25. juni 2018
In de vorige blog vertelde Mirjam hoe ze haar loopbaan startte als psycholoog, over haar struggles, haar strijd met zichzelf, voor niets willen werken, en solliciteren. Mirjam vertelde dat ze één droom had, maar deze ging in eerste instantie niet in vervulling. Ze zal je vandaag vertellen of haar droom in vervulling ging.
Alle blogs · 22. juni 2018
Mirjam vertelt hoe ze haar loopbaan startte als psycholoog, over haar struggles, haar strijd met zichzelf, voor niets willen werken, en solliciteren. Mirjam had op jonge leeftijd één droom, alleen deze ging in eerste instantie niet in vervulling.
Alle blogs · 18. juni 2018
Björn van Vlokhoven is psycholoog bij Stichting Valkenhof en Stichting Maasduinen, medeauteur van het boek ‘Aan de slag als psycholoog’, en oprichter van Vlokhoven Trainingen & Workshops. In dit eerste blog vertelt Björn over zijn loopbaan als psycholoog en de start van zijn blogpagina.