22. januari 2019
In de vorige blog kon je lezen hoe ik transformeerde van student naar werknemer. Tijdens mijn loopbaan in een notendop passeerden zowel mijn studiejaren als bijbanen de revue. Hopelijk zijn jullie na de voorbij gevlogen maanden nieuwsgierig hoe mijn verdere zoektocht naar een ‘psychologen’ baan is verlopen. Toentertijd werkte ik als sociotherapeut in de Oostvaarderskliniek (tbs) via een heel leuk uitzendbureau genaamd. En ja, sinds enkele maanden ben ik gestart als psycholoog bij Trubendorffer.
Alle blogs · 15. januari 2019
Vorig jaar vertelde Peter over het begin van zijn carrière als psycholoog in een tijd dat de banen niet voor het oprapen lagen. Klik hier voor zijn vorige blog. In zijn tijd had hij gekozen voor een WEP om toch bezig te blijven met zijn vak en meer te leren. Na veel sollicitatiebrieven geschreven te hebben, mocht hij pas na bijna een jaar op gesprek komen bij verschillende instellingen. In dit verhaal vertelt Peter hoe hij uiteindelijk terecht is gekomen bij zijn gz-opleiding.
26. oktober 2018
In deel 1 van dit verhaal lees je hoe Peter zijn loopbaan begon na zijn afstuderen. Volgende week lees je deel 2: hoe Peter van zijn werkervarigsplek in de GZ-opleiding is gekomen
09. oktober 2018
Etienne ging psychologie studeren met het idee dat hij klinisch psycholoog zou worden. Met mensen praten en een open gesprekssfeer creëren gingen hem altijd makkelijk af. Maar het liep anders. Etienne ontdekte ‘sociale psychologie’, ging zich verdiepen in groepsgedrag en zou er later achter komen dat deze kennis goed van pas zou komen als ondernemer en spreker. Twee functies waar hij vriend en vijand tot op de dag van vandaag mee verrast.
01. oktober 2018
Lotte is een ambitieuze psycholoog met zowel interesse in het onderwijs als in de klinische praktijk. Daarom heeft ze zowel de klinische gezondheidsmaster als de Training & Development master afgerond aan de UvA. Wat doet ze momenteel? Lees het in onderstaande blog!
24. september 2018
Lotte van der Biezen vertelt in haar blog hoe het is om te werken als docent na haar masterstudie psychologie
19. september 2018
In de vorige blog kon je de introductie van Rosa Oranje lezen. Een psychologiestudente die studeert aan de Radboud Universiteit in Leiden. In haar blogs wil ze graag vertellen hoe leuk het is om te studeren, maar ook over hoe moeilijk het is om haar hoofd boven water te houden en niet in de diepe put 'slechte banenkansen' weg te zakken. In deze blog zal ze vertellen hoe ze haar 'psychologische vakantie' in Sri Lanka heeft ervaren.
Alle blogs · 05. september 2018
Je mag eindelijk op gesprek. Spannend, want je wilt zo graag een baan als psycholoog en nu is het eindelijk zo ver. Een uitnodiging voor een gesprek is een stap in de goede richting. Hoe ga je dit gesprek aan en waar moet je aan denken? Lees het in onderstaande blog.
23. augustus 2018
Dat Dudu psycholoog wilde worden, stond voor haar al vroeg vast. Haar moeder van Turkse afkomst is chronisch depressief en beheerst de Nederlandse taal niet goed. Hierdoor ging Dudu altijd met haar mee naar psychologen en psychiaters. Op die manier kwam ze voor het eerst in aanraking met de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. Sinds januari 2017 is Dudu psychotherapeut i.o. hoe ze daar is gekomen, zal ze in deze blog vertellen.
Alle blogs · 15. augustus 2018
Het is zomervakantie en er zijn heel wat mensen die een sollicitatiebrief moeten opstellen. Ben je op zoek naar een stage of op zoek naar je eerste baan als psycholoog? Dan kunnen deze tips van toegevoegde waarde zijn voor jouw cv. Deze handige tips zijn opgesteld door Remi Mewiss (www.stralendsolliciteren.nl) voor het boek 'Aan de slag als psycholoog (2017)'

Meer weergeven