· 

#10 Top 5 do’s voor je cv

Het is zomervakantie en er zijn heel wat mensen die een sollicitatiebrief moeten opstellen. Ben je op zoek naar een stage of op zoek naar je eerste baan als psycholoog? Dan kunnen deze tips van toegevoegde waarde zijn voor jouw cv. Deze handige tips zijn opgesteld door Remi Mewiss (www.stralendsolliciteren.nl) voor het boek 'Aan de slag als psycholoog (2017)'

 

Onderscheid je met je cv

Met een korte karakterschets kan een potentiële werkgever in één oogopslag zien wie jij bent als persoon. Naast deze kenmerken is je cv een reflectie van je persoonlijkheid: is het netjes of rommelig? Is het mooi vormgegeven en zijn de verschillende onderdelen consequent ingedeeld? Bij het maken van je cv heb je de kans om je te onderscheiden van andere kandidaten. Besteed er voldoende aandacht aan.

 

Maak je toegevoegde waarde duidelijk

Geef een duidelijk overzicht van je werkervaring (bijbaantjes en vrijwilligerswerk). Eventuele extra vaardigheden die je hebt opgedaan en relevante cursussen en diploma’s kun je in een aparte paragraaf zetten. Veel werkgevers vinden het leuk om een idee te krijgen van de hele persoon, dus met een of twee belangrijke hobby’s kun je ook opvallen.

 

Optimaliseer je cv naar aanleiding van de functie waarvoor je solliciteert

Zorg dat je cv zoveel mogelijk aansluit bij de functie-eisen in de vacaturetekst. Maak voor iedere sollicitatie een nieuwe cv. Je kunt je ervaringen niet veranderen, maar wel de focus leggen op taken die relevant kunnen zijn voor je nieuwe baan. Probeer niet om twee hazen tegelijkertijd te vangen, tenzij er om een manusje-van-alles wordt gevraagd.

 

Gebruik een professionele profielfoto

Met een goede en sprekende foto pak je snel de aandacht van de lezer. Zorg voor een recente foto van hoge kwaliteit. Kies een foto waarop je professioneel en aantrekkelijk overkomt met een open uitstraling en een natuurlijke glimlach. Zorg dat de kleding op de foto past bij de functie waarvoor je solliciteert.

 

Zorg voor een strakke lay-out

Een goed verzorgde cv met een mooie lay-out valt op en geeft een betere indruk dan een rommelig document. Een nette uitlijning en goed gebruik van kopjes dragen hieraan bij. Gebruik kleuren en symbolen om de nadruk te leggen op bepaalde zaken. Let op dat het er strak en professioneel uit blijft zien. Zoek eventueel een voorbeeld cv op internet om inspiratie op te doen.

 

Wil jij gebruikmaken van onze cv-service? Wij kijken gratis cv's na! Stuur een mail naar info@aandeslagalspsycholoog.nl en we zullen binnen een week reageren op jouw cv met een aantal bruikbare tips. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0